Principper for supplerende undervisning i dansk som andetsprog (DSA)
Undervisningen i dansk som andetsprog supplerer undervisningen i klassen og skal sikre, at den enkelte elev får styrket og udbygget det danske sprog. Undervisningens indhold og omfang skal tage udgangspunkt i den enkelte elevs behov.
Der laves altid en individuel behovsvurdering. En vurdering af elevens sprog laves årligt i slutningen af januar af lærerteam og DSA-lærer og danner grundlag for planlægningen af DSA-undervisningen og for undervisningsdifferentieringen i klassen.
DSA-eleven bliver ved skolestart på Nordregårdsskolen sprogscreenet med henblik på behov for supplerende undervisning i dansk som andetsprog.
- Undervisningen af DSA-elever varetages i videst muligt omfang af de lærere, som har linjefagsuddannelsen i dansk som andetsprog
- DSA-timerne placeres i videst muligt omfang som en integreret del af den almindelige undervisning
- Elever med behov for supplerende undervisning har i indskolingen intensiv sprog- og begrebsudviklende undervisning
- DSA-lærere kan deltage i skole-hjemsamtaler efter behov
- De lærere, som har tosprogede elever i deres klasser, kan få råd og vejledning fra DSA-lærerne
- Elever med behov for supplerende DSA-undervisning kan tilbydes periodisk og efter behov forskellige intensive faglige kurser f.eks. sprog og begreber i forbindelse med eksamensopgaver, emnearbejder, projekter mm. Kurserne placeres i den understøttende undervisning
Vedtaget på skolebestyrelsesmøde den 14. november 2017
Flemming Sparre Sørensen / Niels Bahn Rasmussen
Formand Skoleleder